HET MAKEN VAN EEN SLIP

In deze cursus leer je hoe je een slip kunt maken. Welke materialen kun je gebruiken, welke technieken kun je gebruiken om een slip te maken? Welke stiksels kun je gebruiken om een slip te maken en welke machines kun je gebruiken om een slip te maken.

HET Ontwerpen VAN EEN SLIP

In deze cursus leer je hoe je een slip kunt ontwerpen. Je leert in 1e eerste instantie hoe je een moodboard maakt om je ideeen vast te leggen. Daarbij leer je met behulp van het moodboard hoe je gaat schetsen om de schets daarna om te zetten in een technische tekening. Dit kun je handmatig doen maar ook digitaal. In de cursus wordt gebruik gemaakt van Pinterest, Gimp en andere gratis software.

HET patroontekenen van de slip

In deze cursus leer je hoe je patroon kunt tekenen van de slip zowel handmatig als digitaal. Dit kan schriftelijk of via email verstuurt worden. Als je kiest voor het handmatig patroontekenen via email dan heb je een scanner en computer nodig om je tekeningen te versturen. Kies je voor het digitale patroontekenen dan gaat het versturen via email en heb je een computer nodig om met de software te werken. Dit kan op Windows 10en Mac besturingssysteem.

Het ontwerpen van een slip

In deze cursus leer je hoe je een slip kunt ontwerpen. Je leert in 1e eerste instantie hoe je een moodboard maakt om je ideeen vast te leggen. Daarbij leer je met behulp van het moodboard hoe je gaat schetsen om de schets daarna om te zetten in een technische tekening. Dit kun je handmatig doen maar ook digitaal. In de cursus wordt gebruik gemaakt van Pinterest, Gimp en andere gratis software. Deze cursus is nog in de maak.

Het patroontekenen van een slip

In deze cursus leer je hoe je patroon kunt tekenen van de slip zowel handmatig als digitaal. Dit kan schriftelijk of via email verstuurt worden. Als je kiest voor het handmatig patroontekenen via email dan heb je een scanner en computer nodig om je tekeningen te versturen. Kies je voor het digitale patroontekenen dan gaat het versturen via email en heb je een computer nodig om met de software te werken. Dit kan op Windows 10 en Mac besturingssysteem.
De cursus bestaat uit 10 lessen en daarin worden de volgende onderwerpen behandeld: Grondpatroon, graderen vanuit maat M, verhogen/verlagen van been-opening en taille, het tekenen van een string, boxer en legging. Het tekenen van de amerikaanse naad, het verwerken van kant in de slip. En voor het digitale gedeelte zit daar nog het uitprinten en/of opslaan middels een andere bestandsextentie.

Het maken van een slip

Dit is momenteel alleen mogelijk op verzoek en op uw locatie. In deze cursus leer je hoe je een slip kunt maken. Welke materialen je zoal gebruikt, welke technieken je kunt gebruiken met betrekking tot stretchmaterialen of voeringen en welke specifieke stiksels je gebruikt om elastiek te bevestigen en als laatste welke machines je daarvoor onder andere gebruikt. Dit kun je in jouw eigen tempo doen. Er zit hier geen specifieke cursus-tijd aanvast.