HET Ontwerpen van EEN BH

In deze cursus leer je hoe je met behulp van het maken van een moodboard en schetsen je ideëen op papier te zetten (of in de computer te zetten). Door gebruik te maken van Pinterest of knip en plakwerk op papier kom het idee tot leven. Daarna is het de bedoeling dat je van de schets een technische tekening maakt zodat je die in een later stadium kunt omzetten naar een patroon.

HET patroontekenen van eEN BH

In deze cursus leer je patroontekenen. Dat kan handmatig of digitaal.  Voor het patroontekenen van de BH dien je wel iets van patroontekenen te weten. Of je start eerst met cursus patroontekenen van de slip. Wil je de cursus digitaal patroontekenen van de BH gaan doen en je hebt wel handmatig geleerd hoe je kunt patroontekenen dan is het toch ook raadzaam om eerst de slip te doen. Dat heeft te maken met het leren van de software.

HET maken VAN EEN BH

Deze cursus bestaat uit het maken van een BH naar keuze of een eigen ontworpen BH. Je leert hoe je een BH kunt maken , met welk materiaal, welke technieken er gebruikt kunnen worden, welk elastiek je wilt/kunt gebruiken, of je kant wilt gebruiken en hoe je dat verwerkt in je BH en welke stiksels en machines je kunt gebruiken.

Het ontwerpen van een BH

Deze cursus is nog in de maak. Maar er wordt gebruik gemaakt van Pinterest, Gimp en een aantal andere gratis software programma’s.

Het patroontekenen van een BH

Deze cursus bestaat uit 11 lessen. Er wordt gewerkt met Seamly2D. Je begint met tekenen van een grondpatroon, je leert hoe je kunt vergroten/verkleinen van de BH (het maken van een nest) en het lezen van maattabellen, het verleggen van de verticale coupenaad naar schuine en/of horizontale coupenaad, het verhogen/verlagen van het middenvooor, maatcorrecties en maken van foto-opdrachten. Bij het maken van foto-opdrachten leer je hoe je van een foto een technische tekening kunt maken en hoe je die weer vertaalt naar je patroon.

Het maken van een BH

Dit is momenteel alleen mogelijk op verzoek en op uw locatie. In deze cursus leer je hoe je een BH kunt maken. Welke materialen je zoal gebruikt, welke technieken je kunt gebruiken met betrekking tot stretchmaterialen of voeringen, welke beugels je nodig hebt en welke specifieke stiksels je gebruikt om elastiek te bevestigen en als laatste welke machines je daarvoor onder andere gebruikt. Dit kun je in jouw eigen tempo doen. Er zit hier geen specifieke cursus-tijd aanvast.